Skip to content Skip to footer
plovdi-2019

За нас

Българска Федерация по Таекуон-до АЙ-ТИ-ЕФ (Б.Ф.Т. ITF), е регистрирана с решение № 71 и пререгистрирана съгласно новия Закон за юридическите лица с нестопанска цел с решение № 4207/14.12.01г. по фирмено дело № 443/ 1999г. на Благоевградския окръжен съд и лицензирана с лиценз № 001691/29.07.1999г. в тогавашния КМФВС към МС на Р.България и прелицензирана с лиценз No 001691/23.07.2003г. на Министерство на Младежта и спорта.

Б.Ф.Т. ITF е член на Балканската Федерация по Таекуон-до от 1997г. и неин учредител, на Европейската Федерация по Таекуон-до (AЕТF) oт 1995г. и на Международната Таекуон-до Федерация (ITF) от 1988г.

В Международната Таекуон-до Федерация (ITF) членуват над 120 страни, между които САЩ, Канада, Япония, Русия, Германия, Испания и др. с над 40 милиона трениращи.

В края на 1985 г. в България пристига майстор Ким Унг Чол от Северна Корея и се превръща в основоположник на Таекуон-до в страната. Въпреки че първоначалният му престой е кратък, той оставя след себе си запалени ученици и верни последователи. По тяхно настояване през 1988 г. към майстора е отправена официална покана отново да посети България от името на Национална Спортна Академия (тогава ВИФ “Г. Димитров”). За периода на своето пребиваване майстор Ким Унг Чол си поставя за цел да създаде Българска Федерация по Таекуон-до (БФТ) към Международната Таекуон-до Федерация, както и да събере и подготви български национален отбор за участие в международни прояви.

Създава се и специалност “Таекуон-до” в НСА, където майсторът става и първи преподавател. През 1989 г. официално се учредява БФТ, а за президент на федерацията е избран Светослав Иванов. Седалището на БФТ се намира в Благоевград, а настоящият президент е Марио Богданов. Следват години на възход за таекуон-до в България. До голяма степен успехите се дължат на корейските инструктори, работили у нас: майстор Ким Чол Ман VI дан (1989 – 1993 г.), майстор Сок Мин Чол VII дан (1993 – 1999 г.), и разбира се най-вече на майстор Ким Унг Чол VIII дан, който и до днес преподава в България

Актуални Документи

Отчетни и стратегически документи на федерацията по Таекуондо ITF

Регистър на черните колани

Дипломирани ITF състезатели с черен колан

Българска федерация по Таекуондо ITF

0
Лицензирани школи
0 +
Професионални ITF треньори
0
Състезатели с черен колан
0
Общо състезатели

Комисии

Председатели и членове на комисии
Съдийска комисия
Комисия по трансферите
WEB комисия
Комисия по състезанията и турнирите

Председател: Няма
Членове: Желязко Гагов, Александър Русев

Председател: Тодор Козладеров
Членове: Няма

Председател: Няма
Членове: Албена Малчева

Председател: Калин Мирчев
Членове: Теодор Найденов

Управителен Съвет

Основатели и дейци на федерацията

Марио Богданов

Председател на УС на БФТ ITF

Костадин Димитров

Зам. председател на УС на БФТ ITF

Вергилий Ситнилски

Генерален секретар на БФТ ITF

Клубове

Нашите членове

Абонирайте се за бюлетина на ITF Bulgaria!

© Copyrights BITF© 2023. All Rights Reserved.
Web Design: Alexander Bonev

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates